Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Så tar du hand om dina maskiner i vinter

Måns från verkstan: "Lämna dem aldrig utomhus"

Nu är hösten här och det är hög tid att ta in både dina maskiner och trädgårdsredskap. Men det finns några saker som är viktiga att tänka på.

Underhåll och service är nämligen a och o om du vill att din åkare, gräsklippare eller andra bensin – och eldrivna saker ska hålla länge.

Det är många som tror att det räcker med att lägga en presenning över gräsklipparen, eller andra maskiner i trädgården över vintern. Måns Nilsson, verkstadsansvarig hos oss på Lättviktsmotor, betonar att det inte är bra.

– Alla maskiner ska förvaras inomhus, gärna torrt och varmt. Om du inte har ett varmt förråd så räcker det med att det är torrt. Du kan även ta bort batteriet och förvara det varmt medan själva skalet kan stå i ett kallt förråd. Lämna aldrig någonsin dina maskiner utomhus. 

Innan du ställer undan dina maskiner inför vintern är det viktigt att rengöra dem. Det spelar ingen roll om det är en åkgräsklippare, eller eldrivna trädgårdsredskap.

– Se till att dina maskiner och redskap är hela och rena. Du kan använda vatten i första hand. Många verktyg behöver inte kemikalier eftersom de ofta bara har gräs på sig som är biologiskt nedbrytbart, hälsar Måns.

Här kan du läsa mer om vår verkstad och service av diverse maskiner

Det krävs med andra ord inte mycket arbete för att du ska öka livslängden på dina maskiner. Om de går på bränsle så är det viktigt att aldrig lämna tanken tom. Men tänk på att inte använda vanligt drivmedel som du till exempel tankar bilen med.

– Bränslesystemet kan bli upplöst av etanolen. Köp Aspen miljöbränsle i stället. Då kommer din maskin att starta i vår. Om du har frågor kring hur du ska ta hand om din maskin, eller förvara den så kan du komma in och prata med oss. 

Vi på Lättviktsmotor erbjuder även förvaring och service av bland annat fyrhjulingar, trädgårdsmaskiner, robotgräsklippare och vattenskotrar. Det är en tacksam tjänst som våra kunder både hyllar och uppskattar. En av dem är Marcus Westin. Han har bokat service och förvaring av hans vattenskotrar i flera år.

– Jag är jättenöjd. Jag lämnar in mina vattenskotrar på hösten och ringer en vecka innan jag vill hämta dem på våren. Allt fungerar smidigt och det är därför jag fortsätter att anlita Lättviktsmotor. De erbjuder ett bekymmersfritt vattenskoterägande, säger han.

Frågor eller funderingar? Här kan du enkelt få kontakt med Lättviktsmotor

Om du inte har möjlighet att köra din maskin till Lättviktsmotor kan vi både hämta, och lämna den hemma hos dig.

– När vi tar emot, eller hämtar en maskin för service och vinterförvaring, går vi igenom den så att allt ser okej ut. Om den har ett batteri så laddar vi det i god tid innan du får tillbaka din maskin.

 

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post