Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

ATV eller UTV?

Sugen på fyrhjuling? 

Fyrhjulingen blir ett allt mer vanligare inslag på gårdar, vid sommarstugan och bland skärgårdsfolk. Med god lastförmåga och stor flexibilitet när det gäller användningsområden så är det ett mångsidigt alternativ till mindre traktorer och flakmopeder.
 

Vad ska man tänka på när man ska köpa fyrhjuling? 

Oavsett om man ska se till djur och bete, köra timmer, ploga snö eller sjösätta en båt så är fyrhjulingen och alla dess tillbehör perfekt för ändamålet.
Vanliga ATV och fyr- och sexhjulingar, finns i två olika fordonsvarianter hos Transportstyrelsen. Dels terrängmotorfordon och dels traktor. Man bör fundera på vilken modell som passar bäst utifrån situation och syfte, när man ska köpa fyrhjuling. På Lättviktsmotor får du guidning till rätt modell för rätt ändamål och vi svarar på alla dina frågor så att ditt köp blir bra och rätt.
 

Terränghjuling 

Terränghjuling är den ATV som säljer bäst hos oss på Lättviktsmotor. Denna fyrhjuling har ingen inbyggd fartspärr, men om den ska köras på allmän väg gäller max 20 km/h. I terräng är det 70 km/h som gäller om inget annat anges.

Med alla tillbehör som finns att köpa till – plogar, vagnar, slaghackar och mycket mer – passar denna fyrhjuling perfekt på gården t ex. Den här typen är optimal om du ska ploga med ATV eller fyrhjulimg, eller transportera saker med hjälp av fyrhjuling med vagn.
För att köra terränghjuling krävs att man är 16 år, oavsett om det är i terrängen eller på en allmän väg som man kör. Man behöver även ha ett förarbevis för terränghjuling (om man inte tog B-körkort före 1 januari 2000). Prata gärna med oss på Lättviktsmotor om du har frågor om just detta, vi kan också tipsa om var du kan ta ditt förarbevis.

UTV som arbetsfordon


Traktorregistrerad ATV 

Med traktorregistrerad ATV får alla över 15 år, som minst har AM-kort (EU-moppe), köra fyrhjulingen på allmän väg. Skillnaden är hastigheten. Fyrhjulingen blir som traktorregistrerat fordon likvärdig traktor när det gäller hastigheten. Det betyder att 40 km/h är maxhastighet, som en vanlig traktor A. Annars är det samma funktionalitet, fordonet är endast fartspärrat. Även traktor B förekommer och då är det B-körkort som krävs.
 

ATV eller UTV? 

Fyrhjuling är samlingsnamnet för alla ATV och UTV. ATV står för All Terrain Vehicle och som ATV klassas de vanliga fyrhjulingarna. UTV (Utility Terrain Vehicle) syns ofta i parker och på sportanläggningar. Side by side är ett annat namn för UTV. UTV: n har, förutom två säten i bredd eller fler, ett stort flak och är utrustat med takbåge som skydd mot olyckor. Bågarna fungerar även utmärkt att fästa tillbehör vid, vilket i kombination med flaket gör UTV: n till en riktig arbetshäst på gården. En UTV idag är registrerad som Traktor A eller B. Ta en titt på de ATV och UTV vi kan erbjuda.
 

Motorstorlek 

Idag säljs bara fordon med fyrtaktsmotorer. De fyrhjulingar som säljs mest är de med motorstorlekarna 420-570 kubik. Med en sådan maskin klarar man egentligen allt rent arbetsmässigt. Den som är ute efter mer avancerad terrängkörning med fokus på körglädje kan tänkas trivas bättre på en större maskin, exempelvis en tusenkubikare. Motorstorleken påverkar dock inte ATV:n som arbetshäst nämnvärt. Är du osäker på vad som passar ditt ändamål? Kom förbi vår butik, provkör en demomaskin, eller fråga oss om råd!

atv fyrhjuling

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post