Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Håll din gräsklippare i toppskick hela sommaren

Så här ofta bör du rengöra den

Vad kan vara mer tillfredsställande än att betrakta den perfekt klippta gräsmattan på en solig sommardag? För att hålla din gräsmatta i toppskick och förhindra att din gräsklippare tappar prestanda är det viktigt att du tar hand om din maskin på rätt sätt. En av de mest försummade aspekterna när det gäller underhåll av gräsklippare är rengöring. I detta blogginlägg kommer vi att ta upp hur ofta du bör rengöra din gräsklippare under sommaren och varför det är så viktigt.

Varför är rengöring viktig?

En gräsklippare som inte rengörs regelbundet kan drabbas av flera problem. Gräs, smuts och andra föroreningar kan sätta sig fast i klipparen och skapa en igensättning. Detta kan leda till minskad klippkvalitet, ökad bränsleförbrukning och till och med skador på klipparens mekaniska delar. Genom att rengöra din gräsklippare regelbundet kan du förlänga dess livslängd och säkerställa att den fortsätter att leverera en utmärkt klippning.

Hur ofta bör du rengöra din gräsklippare?

Under sommaren, när gräset växer snabbast och klipparen används flitigt, rekommenderas det att du rengör din gräsklippare efter varje användning. Det kan låta som mycket arbete, men det tar faktiskt bara några minuter och kan spara dig tid och pengar på lång sikt. Genom att rengöra klipparen direkt efter användning undviker du att smutsen och gräset torkar och blir svårare att ta bort.

Så här rengör du din gräsklippare:

  1. Stäng av motorn och koppla bort tändstiftet för att undvika oavsiktlig start.
  2. Använd en trädgårdsslang eller en vattenspruta för att skölja av klipparen noggrant. Se till att ta bort allt gräs och smuts från klippdäcket, uppsamlingskorgen och eventuella andra ytor.
  3. Om det finns torkad smuts eller gräs som är svårt att ta bort, använd en borste eller en skrapa för att lösa upp det försiktigt.
  4. Kontrollera och rengör klipparens luftfilter. Ett smutsigt luftfilter kan påverka prestandan negativt, så se till att rengöra det enligt tillverkarens anvisningar.
  5. Kontrollera och rengör också klipparens knivar. Skarpa knivar är avgörande för en bra klippning, så se till att ta bort eventuella gräsklumpar eller andra rester som kan fastna i knivarna.
  6. Inspektera och rengör klipparens drivremmar och andra mekaniska delar. Ta bort eventuell smuts eller gräs som kan ha fastnat där.
  7. När du är klar med rengöringen, se till att klipparen är helt torr innan du använder den igen eller förvarar den.

Genom att rengöra din gräsklippare regelbundet kan du njuta av följande fördelar:

Optimal klippkvalitet: En ren gräsklippare ger en bättre klippning och lämnar en jämnare yta utan missade fläckar.

Förbättrad prestanda: Genom att avlägsna gräs och smuts från klipparen kan luftflödet förbättras, vilket hjälper motorn att arbeta mer effektivt.

Längre livslängd: Rengöring förebygger ansamling av smuts och gräs som kan skada klipparens mekaniska delar och förkorta dess livslängd.

Säkerhet: En rengjord gräsklippare minskar risken för olyckor och skador. Du kan undvika att smuts och gräs slungas iväg eller att klipparen fastnar på grund av igensättning.

​Att rengöra din gräsklippare regelbundet är avgörande för att upprätthålla dess prestanda och livslängd. Genom att följa riktlinjerna ovan och rengöra din gräsklippare efter varje användning kan du säkerställa att den fortsätter att klippa din gräsmatta på bästa möjliga sätt under hela sommaren. Ta hand om din gräsklippare, och den kommer att belöna dig med en vacker och välskött gräsmatta varje gång du använder den. Så ta tag i slangarna och börja rengöra din gräsklippare redan idag - både du och din gräsmatta kommer att tacka dig!

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post