Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Hur mäter man ett svärd till en motorsåg?

Att mäta ett svärd till din motorsåg: En nybörjarguide

Att ha rätt storlek på svärdet till din motorsåg är avgörande för att säkerställa effektivitet och säkerhet när du arbetar med trä. Om svärdet är för kort kan det leda till ineffektivt arbete, medan ett för långt svärd kan vara farligt och svårhanterligt. I det här blogginlägget kommer vi att gå igenom stegen för att korrekt mäta ett svärd till din motorsåg och ge dig några användbara tips för att göra processen smidigare.

Steg 1: Ta reda på märke och modell på din motorsåg

För att hitta rätt svärd till din motorsåg behöver du veta märket och modellen på sågen. Denna information finns vanligtvis tryckt på sågens kropp eller i användarhandboken. Att veta märket och modellen är viktigt eftersom olika motorsågar kan ha olika fästen och svärdslängder.

Steg 2: Bestäm önskad svärdslängd

För att bestämma den optimala svärdslängden behöver du tänka på vilken typ av arbete du kommer att utföra med motorsågen. Om du främst kommer att använda sågen för lättare uppgifter som att beskära träd eller trimma grenar kan ett kortare svärd vara tillräckligt. Å andra sidan, om du planerar att fälla stora träd eller arbeta med stora stockar, kan du behöva ett längre svärd. Tänk också på din egen erfarenhetsnivå och styrka när du bestämmer dig för svärdets längd.

Steg 3: Kontrollera svärdets kompatibilitet

När du har bestämt den önskade svärdslängden är det viktigt att dubbelkolla att svärdet är kompatibelt med din motorsåg. Du kan göra detta genom att läsa igenom tillverkarens specifikationer och rekommendationer. Är du osäker kan du kontakta våra kunniga säljare för att få ytterligare råd och bekräfta kompatibiliteten.

Steg 4: Ta bort det gamla svärdet

Innan du mäter för det nya svärdet måste du ta bort det gamla svärdet från din motorsåg. Se till att sågen är avstängd och att kedjan är lösgjord innan du tar bort svärdet. Följ sedan tillverkarens instruktioner för att korrekt demontera det gamla svärdet.

Steg 5: Mät svärdets längd

Placera det nya svärdet på sågen och se till att fästet passar korrekt. Nu kan du mäta längden på svärdet genom att använda en måttband eller linjal. Placera mätverktyget längs svärdets överkant och mät från fästet till spetsen av svärdet. Var noga med att hålla mätverktyget rakt och parallellt med svärdet för att få en korrekt mätning. Notera den uppmätta längden för att kunna välja rätt storlek på det nya svärdet.

Steg 6: Välj rätt svärd

Nu när du har den exakta längden på ditt gamla svärd kan du använda den informationen för att köpa ett nytt svärd. Besök vår välsorterade butik eller webbshop efter svärdet som passar din specifika motorsågmodell. Var noga med att välja ett svärd som matchar både märket och modellen på din motorsåg och har rätt längd enligt din mätning.

Steg 7: Installera det nya svärdet

När du har köpt det nya svärdet är det dags att installera det på din motorsåg. Se till att motorsågen är avstängd och kedjan är lösgjord innan du börjar. Följ tillverkarens instruktioner för att korrekt montera det nya svärdet och dra åt fästmuttern ordentligt. Var noga med att kontrollera att svärdet sitter stadigt och är ordentligt fastsatt innan du använder motorsågen.

Att mäta och välja rätt svärd till din motorsåg är en viktig del av att säkerställa optimal prestanda och säkerhet vid arbete med trä. Genom att följa dessa steg och vara noggrann med mätningen kan du säkerställa att du väljer rätt svärdslängd för din motorsåg. Kom ihåg att alltid följa tillverkarens rekommendationer och säkerhetsföreskrifter för att använda motorsågen på rätt sätt. Genom att ha rätt svärd på din motorsåg kan du förbättra effektiviteten och göra ditt arbete mer smidigt och säkert. Hittar du inte det du söker på vår hemsida så är du alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi att ta fram rätt produkt!

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post