Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Rena och fräscha ytor - Så här tvättar du din altan med högtryckstvätt

En altan är en härlig plats där du kan njuta av soliga dagar, umgås med vänner och familj, och koppla av med en kopp kaffe eller en bok. Men med tiden kan din altan bli smutsig och mossig, vilket kan minska dess skönhet och funktionalitet. Att tvätta din altan med en högtryckstvätt kan vara ett effektivt sätt att få den att se ren och fräsch ut igen, men det är viktigt att tänka på några saker för att inte skada träet.

Förberedelser är nyckeln

Innan du använder en högtryckstvätt på din altan är det viktigt att förbereda ytan. Börja med att rensa bort löv, grenar och annat skräp som kan ligga på altanen. Om du har möbler eller andra föremål på altanen, flytta dem till ett säkert avstånd för att undvika skador. Du kan även täcka över växter eller blommor i närheten för att skydda dem från det höga trycket.

Justera trycket

En högtryckstvätt kan ha olika tryckinställningar, och det är viktigt att använda rätt tryck för att undvika att skada trallen. Innan du börjar tvätta, se till att justera trycket på högtryckstvätten enligt tillverkarens rekommendationer och typen av trä på din altan. Generellt sett bör du använda ett lägre tryck för trätrallar för att undvika att det höga trycket skadar träet eller skapar fula märken.

Håll rätt avstånd

Avståndet mellan högtryckstvätten och altanytan är också viktigt att ha i åtanke. Håll ett lagom avstånd, vanligtvis cirka 30-50 centimeter, från trallen när du tvättar för att undvika att det höga trycket blir för nära och orsakar skador. För att få bästa resultat kan du röra högtryckstvätten fram och tillbaka över altanytan i en jämn rörelse och undvika att stanna på en plats för länge.

Undvik att använda för hög vinkel

Att hålla rätt vinkel när du tvättar din altan är också viktigt. Undvik att använda för hög vinkel, eftersom det kan tränga in under trallen och orsaka skador på träet eller föra bort skyddande oljor eller färg. En vinkel på cirka 45 grader brukar vara lämplig för att rengöra altanen effektivt utan att skada ytan.

Använd rätt rengöringsmedel

För att få bästa resultat kan du överväga att använda ett rengöringsmedel speciellt utformat för att användas med högtryckstvätt på träytor. Följ tillverkarens instruktioner och blanda rengöringsmedlet enligt rekommenderade proportioner. Applicera rengöringsmedlet på altanytan och låt det verka enligt anvisningarna innan du använder högtryckstvätten för att skölja av det. Detta kan hjälpa till att avlägsna tuffare smuts och förbättra resultatet av tvättningen.

Var försiktig med mjukt trä

Om du har en altan av mjukt trä, som exempelvis cederträ eller tryckimpregnerat trä, är det extra viktigt att vara försiktig när du använder en högtryckstvätt. Mjukt trä är mer känsligt för skador och kan lätt bli uppsprucket eller få fula märken av högt tryck. Använd därför ett lågt tryck, håll rätt avstånd och undvik för hög vinkel för att undvika att skada trallen.

Efterbehandla och skydda trallen Efter att du har tvättat din altan är det en bra idé att efterbehandla och skydda träet för att förlänga dess livslängd och se till att det fortsätter att se fräscht ut. Efterbehandla med exempelvis träolja eller träskydd för att skydda trallen från fukt, solens UV-strålar och andra yttre påfrestningar. Detta kan också bidra till att förhindra att alger och mögel växer på trallen igen.

Sammanfattningsvis är det viktigt att vara försiktig när du tvättar din altan med en högtryckstvätt för att undvika att skada trallen. Förbered ytan, justera trycket, håll rätt avstånd, undvik för hög vinkel, använd rätt rengöringsmedel och efterbehandla träet för att skydda det. Med rätt teknik och försiktighet kan du få din altan att se ren och fräsch ut igen och förlänga dess livslängd. Så ge din altan den kärlek den förtjänar och njut av en vacker och välunderhållen plats att koppla av på!

Om det är dags att investera i en ny högtryckstvätt så erbjuder vi ett brett utbud av tvättar som hanterar både stora och små arbeten! Du hittar även tillbehör som är speciellt anpassade för just altantvätt!

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post