Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Så här får du ut det mesta av din röjsåg

När du ska röja så är en röjsåg ett mångsidigt redskap att använda sig av. För att vara säker på att du arbetar säkert och effektivt kommer här en lista med tips som vi hoppas kan komma till användning!

Om du har tänkt att röja ett större område så kan det vara bra att göra en övergripande plan på hur röjningen ska gå till. Detta gör att du slipper stanna upp och fundera på nästa steg under tiden du arbetar, vilket sparar tid. Gå på ett systematiskt sätt så att du är tillbaka vid startpunkten när det är dags för nästa bränslepåfyllning. Börja längst ner om du arbetar i en sluttning, och arbeta dig uppåt istället för gå uppifrån och ned.

Det är viktigt att använda sig av följande skyddskläder när du arbetar med en röjsåg:

Hjälm med visir och hörselskydd
Rivsäkra kläder
Arbetshandskar
Förstärkta skor eller stövlar


Innan du börjar arbeta

Gör det till en vana att kontrollera om det finns synliga sprickor på klingan eller den skärutrustning du använder, och se till att:

  1. Låsmuttern och tanklocket är ordentligt åtdragna
  2. Klingskyddet inte är skadat
  3. Gasreglaget, stoppkontakten och ljuddämparen fungerar på avsett vis
  4. Klingan inte roterar när motorn är i tomgångsläge
  5. Selen är inställd så att den sitter bekvämt och säkerhetsutlösningen fungerar

Komma igång

Se till att människor inte står för nära när du arbetar. Ett lämpligt avstånd är minst 10 meter. Placera maskinen på marken mot en fast yta med skärdelen i riktning bort från omgivande objekt. Tryck ned maskinen med en hand, inte med foten, och ta tag i starthandtaget med den andra handen. Dra långsamt tills du känner ett motstånd, och dra sedan hårt och snabbt. När motorn startar ska du komma ihåg att återställa chokereglaget.

Selen

Om du använder dig av en sele så fördelas vikten av din röjsåg effektivt och ger en god balans, vilket gör att maskinen känns lättare och blir mer lättstyrd. För nödlägen har selen en snabbutlösningsfunktion så att du omedelbart kan släppa röjsågen. Se till att du vet hur den fungerar innan du sätter igång.

När du har ställt in selen så att den passar din kropp är det dags att gå vidare till själva röjsågen. Här är tre saker du kan finjustera för maximal säkerhet och effektivitet:


Så här ställer du in röjsågen:

Efter att selen är inställd så den passar dig är det dags att gå vidare till själva röjsågen. Dessa tre saker kan du finjustera för maximal säkerhet och effektivitet:

Öglan. När du släpper handtaget ska sågklingan balansera mjukt mot marken. För att detta ska ske ska du justera upphängningsöglan på riggröret så att du får rätt balans. För bästa resultat ska du göra det när tanken är halvfull.

Styrhandtaget. Styrhandtaget ställs lätt in i sidled. Ställ in det så att det hamnar precis framför dina armar.
Handtagen. Ställ in handtagen så att din armbågsvinkel är ungefär 120 grader när röjsågen hänger fritt. Var försiktig så att du inte lutar styrhandtaget så att röjsågen hamnar för nära kroppen.

För att arbetet alltid ska vara så effektivt som möjligt bör du ha en välfilad klinga. Därför ska du fila klingan ganska ofta, helst efter varje tankning. Regelbundet underhåll ökar också maskinens livslängd. Kontakta oss om du inte vill göra det själv. Det är väl värt det!

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post