Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Så här förvarar du batterier för dina trädgårdsmaskiner på rätt sätt

Batteridrivna trädgårdsmaskiner har blivit alltmer populära på senare tid tack vare deras miljövänliga och användarvänliga egenskaper. För att säkerställa att dina batterier för trädgårdsmaskiner håller länge och förblir i gott skick är det dock viktigt att förvara dem på rätt sätt. Att följa några enkla förvaringstips kan hjälpa dig att få ut det mesta av dina batterier och förlänga deras livslängd. Här är några råd om hur du bör förvara dina batterier för trädgårdsmaskiner.

Förvaring på en sval och torr plats

Förvaringstemperaturen är en viktig faktor att tänka på när du förvarar dina batterier. Batterier för trädgårdsmaskiner bör förvaras på en sval och torr plats, helst vid rumstemperatur. Undvik att förvara batterierna på platser där temperaturen kan variera kraftigt, som exempelvis i en bil eller i direkt solljus. Extrem värme eller kyla kan påverka batteriets kapacitet och förkorta dess livslängd.

Separata förvaringsfack eller väskor

För att undvika kortslutning eller skador på batterierna är det bäst att förvara dem separat från andra metallföremål, som verktyg eller nycklar. Använd separata förvaringsfack eller väskor för att hålla dina batterier skyddade och säkra. På så sätt minimerar du risken för att batterierna kommer i kontakt med metallföremål som kan orsaka kortslutning och skada batterierna.

Ladda batterierna innan förvaring

Innan du förvarar dina batterier för trädgårdsmaskiner under en längre tid är det en bra idé att ladda dem till ungefär 50% av deras kapacitet. Batterier som är helt urladdade kan förlora sin kapacitet över tid och blir svårare att ladda upp igen. Å andra sidan kan överladdade batterier också bli instabila och skadas. Att ladda batterierna till ungefär 50% hjälper till att hålla dem i bästa skick under förvaring.

 

Undvik fukt och fuktiga områden

Fukt är en fiende för batterier. Det kan leda till korrosion och skada batteriernas prestanda. Undvik att förvara dina batterier för trädgårdsmaskiner i fuktiga områden eller i närheten av vattenkällor. Se också till att batterierna är torra innan du förvarar dem för att minska risken för korrosion.

Regelbundet underhåll

Att utföra regelbundet underhåll på dina batterier för trädgårdsmaskiner är viktigt för att förlänga deras livslängd och säkerställa deras optimala funktion. Det innebär att du bör rengöra batterierna från smuts och damm regelbundet och se till att kontakterna är rena och intakta. Om du märker några skador, som exempelvis sprickor eller rost, bör du byta ut batterierna eller reparera dem innan du förvarar dem.

Använd originalförpackningen

För att säkerställa att dina batterier för trädgårdsmaskiner förvaras på ett säkert sätt är det bäst att använda originalförpackningen om det är möjligt. Originalförpackningen är speciellt designad för att skydda batterierna och kan ge extra isolering och skydd. Om du inte har kvar originalförpackningen kan du använda en liknande förvaringslåda eller väska som är lämplig för batterier. Se vårt utbud av förvaringslådor här! 

Förvara oanvända batterier separat

Om du har flera batterier för dina trädgårdsmaskiner och några av dem är oanvända är det bäst att förvara dem separat från de använda batterierna. Använda batterier kan ha olika laddningsnivåer och förvara dem tillsammans med oanvända batterier kan leda till ojämn laddning och urladdning. För att hålla batterierna i bästa skick bör du förvara dem separat och märka dem tydligt som använda eller oanvända.

Följ tillverkarens rekommendationer

Slutligen är det alltid bäst att följa tillverkarens rekommendationer för förvaring av dina batterier för trädgårdsmaskiner. Varje batteri och trädgårdsmaskin kan ha specifika förvaringskrav och det är viktigt att följa dessa för att säkerställa att batterierna håller länge och fungerar optimalt.

Sammanfattningsvis är rätt förvaring av batterier för trädgårdsmaskiner viktigt för att förlänga deras livslängd och säkerställa deras prestanda. Att förvara dem på en sval och torr plats, använda separata förvaringsfack eller väskor, ladda dem innan förvaring, undvika fukt, utföra regelbundet underhåll, använda originalförpackningen, förvara oanvända batterier separat och följa tillverkarens rekommendationer är några av de viktigaste tipsen för att säkerställa att dina batterier för trädgårdsmaskiner är i bästa skick när du behöver använda dem. Genom att följa dessa enkla riktlinjer kan du förlänga batteriernas livslängd och maximera deras prestanda, vilket gör att du kan njuta av effektiv och pålitlig användning av dina trädgårdsmaskiner under lång tid framöver.

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post