Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Så tar du hand om din gräsmatta – tre bra anledningar att ha en robotgräsklippare

Vilka är fördelarna med en robotgräsklippare?

Robotgräsklipparna har de senaste åren blivit smartare – i dag klarar de av att sköta om en trädgård fylld med rabatter och träd. Fördelarna med att lämna över klippningen till en robot är många. Det är ett beprövat koncept som man kan vara trygg med. 

Det kan kännas som att det finns en hel vetenskap bakom en fin gräsmatta. Men i dag har tekniken gjort det möjligt för både barnfamiljer, stugägare och personer på resande fot att lyckas med sin gräsmatta. En robotgräsklippare går nämligen att styra från en solstol i Italien eller vid kaffeautomaten på jobbet. 

Den första och största fördelen med en robotgräsklippare är ganska uppenbar. Du slipper klippa gräsmattan själv. 

Den andra fördelen är att robotgräsklipparen är ett miljövänligt alternativ eftersom den drivs av batterier och dessutom förbrukar väldigt lite ström.

Den tredje fördelen är att gräset mår bra av att klippas på det sätt som en robotgräsklippare gör – det främjar tillväxten. 

Robotgräsklipparen klipper gräset ofta och väldigt lite i taget. De små snitten som klipps av får ligga kvar på gräsmattan och brytas ned vilket fungerar som ett naturligt gödsel. För att uppnå samma resultat med en manuell gräsklippare krävs det att du klipper gräset minst två gånger i veckan, något inte alla hinner med.

Vad ska jag tänka på när jag ska köpa en robotgräsklippare?

När du ska välja en robotgräsklippare finns det en hel del att tänka på. Ett vanligt misstag många gör är att de utgår från hur stor klippkapacitet robotgräsklipparen har i kvadratmeter. Men de missar att den siffran baseras på att roboten får arbeta dygnet, runt sju dagar i veckan.

– De flesta vill inte att klippare ska arbeta dygnet runt, de vill använda gräsmattan och då behöver man en klippare som klarar av att göra jobbet på kortare tid. Därför behöver man i regel köpa en klippare som klarar 30 % större yta än den du faktiskt har. 

Du behöver också fundera över hur uppkopplad din robot behöver vara. Sköter roboten gräsmattan i sommarstugan, där du är varannan helg, är det viktigt att den har en mer avancerad kommunikation.

Det är även viktigt att tänka på hur komplicerad din gräsmatta är för klipparen. En svårare gräsmatta med kuperad terräng och många rabatter kräver en mer avancerad robotgräsklippare med bättre navigeringsförmåga.

Vi erbjuder en helhetslösning när det kommer till robotgräsklippare

Vi på Lättviksmotor i Norrtälje har efter 70 år i branschen samlat på sig stor kunskap och vi vill alltid finnas där för våra kunder. För att ge rätt rekommendationer när det kommer till robotgräsklippare åker vi ofta ut till kunderna och kikar på deras trädgård.

Vi vill att kunderna ska känna sig trygga och vill hjälpa till under hela produktens livslängd. Vi ser till att de får rätt maskin, hjälper till med installation och finns där för översyn, service och även förvaring under vinterhalvåret. 

Därför ska du inte klippa gräset för tidigt

Gräset behöver god tid att vakna till liv igen under våren och därför ska du trots kliande fingrar försöka undvika att klippa det för tidigt. Börjar du klippa gräset för tidigt riskerar gräsets tillväxt att stanna och förskjutas.

Rådet är att vänta tills det är minst 6–7 grader varmt i jorden, innan dess är det ingen idé att klippa och gödsla gräset. Ett tips är att sticka ned en helt vanlig stektermometer en decimeter i gräset för att kontrollera temperaturen i jorden.

 

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post