Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Ta hand om din gräsklippare innan du ställer undan den för säsongen

Sommaren lider mot sitt slut, och det är dags att börja tänka på att ställa undan din trogna gräsklippare för säsongen. Att följa några enkla steg för att förbereda och förvara din gräsklippare på rätt sätt kan förlänga dess livslängd och säkerställa att den är redo för nästa års gröna gräs. Här är några viktiga punkter att tänka på innan du säger farväl till din gräsklippare för vintern:

1. Rengöring och Underhåll: Innan du förvarar din gräsklippare är det viktigt att rengöra den noggrant.

När gräsrester fastnar i klippdäck och chassi, är det en bra idé att använda en trä- eller plastspatel för att ta bort dem. Att avlägsna gamla gräsrester är speciellt viktigt av två anledningar: det förhindrar otrevlig lukt och minskar slitage på kåpa och framför allt klippkniven, som är hjärtat i klipparen.

Observera även om det finns gräs runt avgasröret, vilket kan öka risken för antändning. Se till att rengöra detta område noggrant. Använd en borste och vatten för att verkligen få klipparen att skina. När du använder en vattenslang, tänk på att följa några riktlinjer:

För att komma åt smuts och gräsrester under klipparen kan du enkelt fälla ner handtaget och luta maskinen bakåt så att tändstiftet pekar uppåt. Undvik att luta maskinen på sidan eftersom det kan resultera i att olja rinner ner i luftfiltret eller avgasröret, vilket kan orsaka större skador.

Skölj klipparen noga med en vattenslang. Var försiktig så att du inte riktar en alltför kraftig stråle mot tätningar, motordelar och lager, eftersom detta kan orsaka skador. Om du överväger att använda rengöringsprodukter, kan du hitta lämpliga alternativ i vår butik.

2. Töm Bränsletanken: Bränslet i tanken kan försämras över vintern och orsaka problem när du försöker starta gräsklipparen nästa säsong. Därför är det en god idé att köra gräsklipparen tills bränsletanken är tom innan du förvarar den. Detta minskar risken för att bränslet skadar motorn under den långa vilotiden. Om du tankar din gräsklippare med Aspen Alkylatbensin så behöver du inte göra denna process då Aspen inte skadar motorn på samma sätt som annat bränsle gör. 

3. Stabilisera Bränslet: Om du inte lyckades tömma bränsletanken, se till att tillsätta en bränslestabilisator enligt tillverkarens anvisningar. Detta hjälper till att förhindra att bränslet bryts ner och orsakar problem under vintern.

4. Ta Bort Batteriet: Om din gräsklippare har en batteri-startfunktion bör du ta bort batteriet inför vintern. Förvara det på en torr och sval plats, och se till att det är fulladdat innan du sätter tillbaka det nästa säsong.

5. Förvara på Rätt Sätt: För att skydda din gräsklippare från elementen och fuktighet är det bäst att förvara den inomhus om möjligt. Om det inte är möjligt, bör du använda en täckande presenning eller ett skjul för att skydda den från regn och snö. Se till att gräsklipparen är placerad på en torr och plan yta.

6. Rutinunderhåll: Under vintermånaderna är det en bra tid att utföra eventuellt planerat underhåll eller reparationer på din gräsklippare. Du kommer att ha gott om tid att ordna med reservdelar och att utföra nödvändiga reparationer innan våren kommer. Kontakta vår auktoriserade serviceverkstad för att säkerställa att din gräsklippare startar när du behöver den. 

Att ställa undan din gräsklippare för säsongen är en viktig del av att upprätthålla dess prestanda och livslängd. Genom att följa dessa enkla steg och ta hand om din gräsklippare på rätt sätt kan du vara säker på att den kommer att vara i toppskick när det är dags att klippa gräset igen nästa år. Så ge din gräsklippare den kärlek och omsorg den förtjänar och se fram emot en framgångsrik klippningssäsong nästa år!

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post