Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Tips- att välja rätt motorsågskedja

Matcha rätt skärutrustning för bästa möjliga prestanda på motorsågen

Tanddelning, bredd och antal drivlänkar

Innan du bestämmer dig för vilken motorsågskedja du vill köpa så behöver du första fastställa vilken tanddelning, bredd och antalet drivlänkar motorsågen har. När du vet detta handlar det sedan om vad du själv föredrar.

Tanddelningen är det genomsnittliga avståndet mellan två nitar på sågkedjan. Värdet hittar du generellt på svärdet. Framgår det inte där så kan vi hjälpa till och mäta din gamla kedja och ta fram korrekt värde för din såg.

För att motorsågskedjan ska passa i svärdet så behöver bredden, dvs tjockleken på drivlänkarna fastställas. Detta hittar du förmodligen på svärdet. Om inte så hjälper vi självklart till att mäta bredden på din gamla kedja.

En motorsågskedjas längd bestäms av tanddelningen och antalet drivlänkar. Den informationen hittar du normalt sett på svärdet men om den saknas så behöver du räkna antalet drivlänkar på din gamla kedja.

Tänk på att du aldrig får bättre prestanda på din motorsåg för att du utrustar den med en mer aggressiv kedja, utan det är när du istället fokuserar på en perfekt matchning av sågsvärd och kedja som du uppnår maxeffekt på motorsågen.

Vilken svärdslängd du väljer handlar framförallt om storleken på träden du ska fälla men också till en viss del av hur erfaren du är. Ju längre svärdet är desto tyngre och mer svårmanövrerat blir det. Det kan också vara värt att investera i två svärd, ett kortare för mindre arbeten av röjning och kvistning samt ett längre för fällning av större träd.

Chisel och semi-chisel

Det finns två grundläggande utföranden på moderna kedjors skärtänder; chisel och semi-chisel.

Chiselkedjans skärtänder har en unik profil. Skärtandens skarpa profil kapar enkelt träfibrer och ger den snabbaste och mest effektiva sågningen av mjuka träslag.

Semi-chiselkedjans skärtänder har en något rundare profil. Detta hjälper skärtanden att bibehålla skärpan längre, speciellt vid kapning av hårt eller fruset trä, eller vid arbete i smutsiga miljöer där en chiselkedja snabbt skulle förlora sin skärpa.

Är du redo att välja en kedja som passar dina behov? Då rekommenderar vi ett besök på vår produktsida med skärutrusning för motorsågar.

Om du fortfarande känner dig osäker så är du varmt välkommen att ta kontakt med oss eller besöka oss i butiken så tar vi fram rätt produkter till dig!

 

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post