Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Tips och råd för skötsel av gräsmatta

Redan på vårkanten är det dags att börja se över sin gräsmatta. Börja dock alltid med att säkerställa att gräsmatta är helt torr innan du sätter igång och låt gräset växa till sig- du bör inte klippa det första gången förrän det är över 5cm högt. Du bör också klippa den 1-2 gånger per vecka under våren. Har gräset samlat på sig mossa och ogräs så är gödsling och vertikalskärning botemedlet. Så fort sommaren tar vid så kommer tillväxten av gräset att minska och du behöver därför då inte heller klippa den lika ofta. Är det torrt så krävs det att du vattnar rikligt och gärna på kvällen då avdunstningen är som minst. Bäst är också att inte klippa gräsmattan för kort, låt gärna 4cm av den vara kvar efter klippning. 

I april är det dags att börja arbeta! När din gräsmatta är ordentligt grön så kan du räfsa bort dött gräs, gamla grenar och löv. Nu är det också hög tid att börja gödsla. Gödslingen hjälper din gräsmatta att bli fri från ogräs och mossa. Tänk på att det gärna får vara blött ute när du gör det och att du hellre bör gödsla lite och ofta. Detta bör du göra 3-4 gånger per år.

När maj har kommit så kan du ta fram din gräsklippare. Gräset bör nu vara över 5cm vilket är en indikation på att det är dags att börja klippa. Klipp det oftare och kapa inte för mycket- låt det återhämta sig efter en kall vinter. Innan du använder dig av en vertikalskärare så bör du ha klippt gräset åtminstånde tre gånger först. En vertikalskärare ger gräsmattan mer syre, gör den tätare och återhämtar sig snabbare genom att den tar bort mossa och skär av gräsets rötter. Glöm inte att ha för vana att göra rent din gräsklippare efter användning- så håller den längre. 

I början av juni är det dags att gödsla igen och i början av månaden används din gräsklippare förmodligen ganska flitigt. Om du behöver vattna så bör du göra detta på kvällen då avdunstningen är som minst. 

Förhoppningsvis är juli månad solig och varm vilket också gör att gräset inte behöver klippas lika ofta. Klipp aldrig gräset mer än 1/3 av gräsets höjd, ett högre gräs gör mattan tåligare under torra perioder. Se till att erbjuda den mycket vatten för att hålla den grön.

I augusti är det dags för ännu en gödsling. Om det fortfarande är soligt och varmt ute så gör du rätt i att vänta tills fuktigare vänder drar in. Om du har planerat att anlägga en gräsmatta så är det perfekt läge när hösten långsamt börjar göra sitt intåg. Efter att du fått fröna så bör du inte klippa det nysådda gräset förrän det är 5-7 cm högt.

I september bör du ta fram en kratta och hålla efter alla löv som faller. Löv som blir liggande kan kväva din gräsmatta. Har du en mulchergräsklippare så kan denna finfördela löven så de istället tillför jordförbättring om de ligger kvar.

I slutet på oktober bör det vara dags för den sista gräsklippningen för säsongen. Klipphöjden bör då vara ca 4-5 cm. Nu är det också dags att ställa undan gräsklipparen och se därför till att ge den lite extra kärlek innan du gör detta. Du vill ju självklart ha den i toppskick igen när nästa vår kommer. Smörj vajrar och töm maskinen på bensin. Förvara den torrt och gärna frostfritt. Ställ gräsklipparen i normalläge och täck över den för undvika att damm och smuts samlas i maskinen. 

Kontakta vår serviceverkstad  om du vill boka tid för service samt vinterförvaring!

 

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post