Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Trädgårdsmästarens bästa tips – och det största misstaget

Marie Wisén arbetar som trädgårdsmästare, och menar att det krävs både bra verktyg och tålamod för att skapa en levande trädgård.

Efter en lång sommar är det många buskar och träd som har fått växa vilt under solens heta strålar. Innan vintern gör sin entré i vårt avlånga land är det hög tid att beskära både buskar och träd. Vi har bett en av våra kunder, trädgårdsmästaren Marie Wisén, om lite tips och råd som vi här delar med oss av. 

Deras tillväxtperiod är slut, men när de börjar fälla sina löv bör man avstå. Så glöm inte att hålla koll på din trädgård, hälsar Marie Wisén, trädgårdsmästare och egenföretagare med fokus på trädgårdar och träd.

När Marie ska köpa nya verktyg till företaget vänder hon sig till oss på Lättviktsmotor i Norrtälje. För att lyckas skapa en levande trädgård krävs nämligen bra verktyg - och en hel del tålamod.

En bra sekatör och handsåg är ett måste. Tänk på att alla träd och buskar har olika behov. Lägg inte snittet för långt in, eller för långt ut. Om du är osäker på hur du ska göra så finns det bra instruktioner online eller i böcker om beskärning, hälsar hon.

Det viktigaste är att ha en plan. Vad vill du åstadkomma med dina buskar eller fruktträd?

Om du ändå är osäker på vilka verktyg du behöver, eller vart du ska lägga snittet, kan du besöka Lättviktsmotor för att få tips och råd. Calle Matsson arbetar som säljare och produktexpert i butiken. Han har också en bakgrund inom trädgårdsbranschen.

– Det viktigaste är att ha en plan. Vad vill du åstadkomma med dina buskar eller fruktträd? Om du har ett äppelträd kan du till exempel forma den som ett paraply, en sparbanksek eller skapa en bred krona som ger skugga under sommaren. 

Viktigt med bra verktyg

Calle Matsson vill även lyfta fram häcksaxen som ett bra verktyg i trädgården. Det är viktigt att ha bra, vassa och rena verktyg.

Glöm inte att köpa T-röd för att rengöra dem, och en bra skyddsspray. Lägg aldrig undan blöta verktyg efter att du har sågat eller klippt dina buskar och träd. De kommer att rosta, men du kommer också att få en kladdig hinna på dem. Om du inte rengör dina verktyg kan de sprida sjukdomar mellan dina träd och buskar.

Det går att anlita hjälp i trädgården

Om du fortfarande är osäker på hur du ska ta hand om din trädgård på bästa sätt kan du anlita en trädgårdsmästare. Du kan även använda dig av rutavdrag vilket innebär att du bara betalar 50 procent av arbetskostnaden.

Ibland är det svårt att berätta hur ett snitt ska se ut. Då kan det vara bra att få hjälp av en expert hemma i din trädgård när du ska beskära ett träd, eller en buske för första gången.

 

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post