Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Trädgårdstips augusti

Trädgårdstips för en blomstrande månad

Augusti är en månad av övergång, när sommaren gradvis börjar förvandlas till höst. Men detta innebär inte att trädgårdsarbetet är över! Tvärtom, det finns fortfarande massor att göra för att hålla er trädgård i toppskick och njuta av den vackra utomhusmiljön. Här kommer några användbara tips för att optimera er trädgård under augusti månad.

 

Beskärningsperioden startar: 

Augusti och september markerar starten av beskärningsperioden, vilket betyder att det är hög tid att ta itu med träd och buskar i trädgården. En bra början är att fokusera på fruktträdens vattenskott och grenar som växer inåt. Genom att gallra fruktträden kan du faktiskt bidra till att frukten blir större och godare. För att underlätta beskärningsarbetet, överväg att använda batteridrivna stångsågar som gör det möjligt att nå högt upp bland grenarna på ett smidigt sätt.

Häckar och buskar som redan har blommat över kan också behöva lite kärlek och omsorg. Genom att gallra och föryngra dem kan du bidra till att bevara deras hälsa och skönhet. Detta är en viktig del av trädgårdsarbetet under denna period.

Så se till att du inte försummar beskärningsarbetet i din trädgård under augusti och september. Genom att ta hand om fruktträd, häckar och buskar kan du skapa en vacker och välmående trädgårdsyta som du kan njuta av under resten av säsongen. Kom ihåg att använda rätt verktyg, som batteridrivna stångsågar, för att göra arbetet lättare och mer effektivt.

Vattna klokt: Under augusti kan värmen vara intensiv, vilket innebär att växterna behöver extra omsorg när det gäller vattning. Bevattning på morgonen eller kvällen är att föredra för att undvika snabb avdunstning. Se till att vattna grundligt och fokusera på växternas rötter för att uppmuntra djup rotbildning.

Ta hand om perennerna: Vissa perenner kan behöva delas upp under augusti för att förbättra deras hälsa och blomstrande potential. Dela försiktigt upp växterna och plantera om dem i nya områden i trädgården för att ge dem utrymme att växa.

Skörda dina grödor: Om du har odlat grönsaker eller frukt under sommaren är det nu dags att börja skörda. Plocka mogna grödor regelbundet för att uppmuntra ytterligare produktion. 

Plantera höstblommor: Om du vill njuta av en färgglad trädgård under hösten är det dags att börja plantera höstblommor. Välj växter som är anpassade till kyligare temperaturer och som kan blomstra även när dagarna blir kortare.

Behåll din kompost: Komposten är fortfarande en viktig del av trädgården under augusti. Fortsätt lägga matavfall och trädgårdsavfall i komposten för att skapa näring till din jord inför nästa säsong.

Underhåll gräsmattan: Gräsmattan fortsätter att växa under augusti, så regelbunden klippning är viktig. Tänk på att ställa in klipparen på en högre nivå för att bevara fuktigheten i gräset och motverka uttorkning. Det är väl känt bland trädgårdsentusiaster att augusti är en optimal tid för att så gräs. Det är en smart strategi eftersom fröna har en tendens att snabbt gro i den varmare marken och luften. Dessutom är både jorden och luften fuktig nog för att förhindra uttorkning av fröna. För att ge det nysådda gräset bästa möjliga förutsättningar är det viktigt att vattna det regelbundet, men i små mängder. Å andra sidan, om du har en redan etablerad gräsmatta, ska du vattna den mindre frekvent, men desto mer generöst för att se till att vattnet tränger djupt ner i jorden. På så sätt kommer ditt gräs att frodas och ge dig en trädgårdsyta som du kan njuta av långt in i hösten.

Ta hand om skadedjur: Vissa skadedjur kan vara mer aktiva under sommaren och kan orsaka skador på dina växter. Inspektera regelbundet växterna för tecken på skadedjur och vidta åtgärder vid behov, exempelvis genom naturliga insektsmedel eller manuell borttagning.

Bevara vatten: Att spara vatten är alltid en bra praxis. Överväg att samla regnvatten för bevattning, använda marktäckning för att bevara fukt och överväga att installera droppbevattningssystem för att minska vattenförbrukningen.

Skapa en vinterträdgård: Om du vill fortsätta njuta av trädgården även under vintermånaderna, börja planera och skapa en vinterträdgård. Välj växter som trivs i kyliga förhållanden och överväg att använda växthus för att förlänga odlingssäsongen.

Genom att följa dessa tips kan du njuta av en frodig och välmående trädgård under augusti och samtidigt förbereda den för kommande säsonger. Lycka till!

 

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post