Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Trädgårdstips juli

Detta är bra att tänka på under den svenska högsommaren

Juli är en härlig månad för trädgårdsskötsel i Sverige. Sommaren är i full blom, och trädgården bjuder på frodig grönska och färgsprakande blommor. Det finns dock några viktiga saker att tänka på för att hålla trädgården i bästa skick och njuta av dess skönhet under denna månad. I detta blogginlägg kommer vi att dela med oss av några användbara tips och råd för juli månads trädgårdsskötsel. 

Vattning: Under juli är det viktigt att vara uppmärksam på vattning av trädgården. Sommartorka kan vara påfrestande för växterna, särskilt om det är perioder med höga temperaturer och begränsad nederbörd. Se till att vattna regelbundet och helst på morgonen eller kvällen när temperaturen är svalare. Ge växterna tillräckligt med vatten för att fuktigheten ska nå rötterna, men undvik övervattning som kan leda till röta eller andra problem.

Gräsklippning: Gräset växer som bäst under sommaren, så regelbunden klippning är nödvändig för att hålla trädgården prydlig och fräsch. Klipp gräset regelbundet och justera klippningshöjden efter väderförhållandena. På sommaren kan det vara bra att lämna gräset något längre än under våren och tidig sommar för att skydda rötterna från uttorkning och ge en jämnare färg.

 

Ogräsrensning: Juli är en tid då ogräset kan växa i snabb takt. Ta dig tid att rensa bort ogräs från rabatter, grusgångar och gräsmattor. Det är lättare att ta bort ogräs när de är små, och genom att regelbundet rensa undviker du att de konkurrerar med dina växter om näring och fuktighet.

Gödsling: För att hålla växterna starka och välmående är det viktigt att ge dem rätt näring. Under juli kan du överväga att gödsla växterna med lämplig trädgårdsgödsel för att säkerställa att de får de näringsämnen de behöver. Följ instruktionerna på förpackningen och undvik övergödning, vilket kan vara skadligt för växterna och miljön.

Skadedjur och sjukdomar: Juli är också en månad då skadedjur och sjukdomar kan trivas i trädgården. Håll utkik efter tecken på insektsangrepp eller sjukdomar, som gulnade blad, bladfläckar eller skador på växternas struktur. Vid behov kan du använda insektsbekämpningsmedel eller naturliga bekämpningsmetoder för att hålla skadedjuren i schack. Det är också viktigt att ta bort eventuella sjuka eller skadade växtdelar för att förhindra spridning av sjukdomar.

Mulching: Att täcka jorden runt växterna med ett lager av organiskt material, som barkflis eller kompost, kan vara till stor fördel under den varma perioden. Mulching hjälper till att bevara fuktigheten i jorden, minska ogräs och förbättra jordstrukturen. Det skyddar också växternas rötter från extrema temperaturförändringar och minskar behovet av frekvent bevattning.

Skörd av grönsaker och frukt: Juli är en tid då många grönsaker och frukter når sin mognad. Håll koll på dina grönsaks- och fruktträdgårdar och plocka skördemodna grödor regelbundet. Det är viktigt att inte låta frukter och grönsaker övermogna på plantorna, eftersom det kan locka till sig skadedjur och minska produktiviteten. Ta hand om skörden genom att förvara och använda den på lämpligt sätt.

Plantering av sommarblommor: Om du vill ha extra färg i trädgården under juli kan du överväga att plantera sommarblommor som petunior, begonior, pelargoner och zinnior. Se till att välja växter som trivs i det svenska klimatet och ge dem rätt mängd vatten och näring för att främja blomning.

Under juli månad krävs viss uppmärksamhet och vård för att behålla trädgårdens skönhet och hälsa. Vattning, gräsklippning, ogräsrensning, gödsling, bekämpning av skadedjur och sjukdomar, mulching, skörd av grönsaker och frukt samt plantering av sommarblommor är några av de viktiga aspekterna att tänka på. Genom att följa dessa tips kan du njuta av en frodig och blomstrande trädgård. Glöm inte att även ta tid att koppla av och njuta av denna underbara tid i trädgården!

Hoppas att dessa råd hjälper dig att få en framgångsrik trädgårdsskötsel- ha en fantastisk sommar i din trädgård!

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post