Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Underhållstips för din vattenskoter

Din Sea-Doo-vattenskoter är ett högkvalitativt bygge. Ta för vana att ge den normal tillsyn och rengöring samt regelbundet underhåll så kommer den tacka dig genom att erbjuda mycket glädje under många år framöver.

Läs bruksanvisningen

Du vet vad du vill ha ut av din nya Sea-Doo-vattenskoter, men det är viktigt att du också förstår vad den kräver av dig.

Bruksanvisningen ger dig värdefull information om allt från funktioner till reglage och vattenskoterns olika delar, från hur du gör kontroller inför användning till åtgärder efter körning, rutinmässigt underhåll och speciella tillvägagångssätt.

Underhållsschema

Idag kräver Sea-Doo-vattenskotrarna mindre underhåll än någonsin, vilket ger dig mer tid på vattnet och mindre i garaget. Du kan köra ett år eller 50 timmar innan det är dags för det första oljebytet. Därefter räcker det med ett oljebyte per år.

I bruksanvisningen hittar du checklistor för vilket underhåll som krävs. Vissa punkter kan du åtgärda själv, medan andra måste utföras av oss som är en auktoriserad Sea-Doo-återförsäljare. De viktigaste punkterna på checklistan är:

10-timmarskontroll – rekommenderas starkt; utförs av oss som återförsäljare
Kontroll inför daglig användning – utförs av dig som ägare
Kontroll inför varje säsong – utförs av dig som ägare och oss som återförsäljare

Rådgör med oss om du är osäker på något som avser användningen av vattenskotern eller någon punkt i checklistan ovan.

Skötsel och rengöring

Kom ihåg att vi på Lättviktsmotor kan tillhandahålla av alla delar, rengöringsprodukter osv. som du kan behöva för att hålla din vattenskoter ren, snygg och i gott skick. 

När du läst igenom bruksanvisningen är du redo att börja använda din nya vattenskoter. I början är det viktigt att du kör in vattenskotern ordentligt. Tänk på att köra lugnt och försiktigt den första tiden, precis som när du köpt en ny bil.

Under denna period kör du vattenskotern med varierande varvtal, från låga till höga. Kör inte på fullgas, dvs testa inte vad maskinen går för.  

Ta för vana att hålla vattenskotern ren och skyddad. En klok investering är att köpa ett kapell till den. Efter användning bör du skölja av, tvätta och torka den. Detta är en nödvändighet om du kör i saltvatten. Se till att metalldelar, motordelar och pump är korrekt smörjda. Kapell och lämpliga rengöringsprodukter finns att köpa hos oss.

Om du kör i saltvatten måste du utföra den enkla sköljprocedur som beskrivs i bruksanvisningen. Detta framgår främst i avsnittet "Vård efter körning". Spolning av avgassystemets kylsystem och övriga komponenter med sötvatten är nödvändigt för att neutralisera korrosionseffekterna från salt eller andra kemiska ämnen i vattnet. Spolningen hjälper till att avlägsna sand, salt, snäckskal och andra partiklar i slangar och kylvattenmantlar som skulle kunna leda till överhettning av avgassystemet.

Har du frågor gällande din Sea-Doo-vattenskoter eller önskar mer skötselråd så är du välkommen att kontakta oss!

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post