Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Vad är Husqvarna Ceora?

Vi fick in Husqvarna Ceora i vår butik under våren 2022. Denna revolutionerande robotgräsklipparen är skapad för att hantera riktigt stora grönytor- såsom parker, idrottsanläggningar och golfbanor. 

Det är ingen liten robotgräsklippare vi pratar om- den är imponerande 124 cm lång, 108 cm bred och 44 cm hög. Den är gjord för att hantera upp till 75 000 kvadratmeter som är specificerat för den den största av de två annonserade modellerna Ceora 544 och Ceora 546.

Vilken klippyta hanterar Ceora?

Vilken ytkapacitet Ceora faktiskt hanterar anges i tre olika steg. Detta är beroende på vilket slutresultat man önskar på gräsytan. På en golfbana eller en fotbollsplan är det viktigt med ett lågt gräs med en jämn nivå. Man önskar också en mindre frekvent klippning här. Detta klassar Husqvarna som proffskvalté och då klarar Ceora 544 en yta på upp till 20 000 kvm och Ceora 546 en yta på upp till 25 000 m².

För nästa steg som även detta klassas som proffskvalté av Husqvarna så eftersträvas fortfarande ett jämnt klippresultat men att klipparen kan klippa lite oftare så klarar Ceora 544 en yta upp till 40 000m² och Ceora 546 en yta upp till 50 000m². Låter man maskinerna gå fullt ut så kan man hålla en normal kvalitet på en yta upp till 60 000 m² för Ceora 544 och upp till hela 75 000 m² för Ceora 546!

Detta innebär att klarar av att Ceora klippa en stor villatomt i timmen! (Ceora 544 1350 kvm per timme och Ceora 546 1800 kvm per timme) 

Om vi då jämför Ceora mot t.ex. den största konsument robotgräsklipparen, Automower 450X, så tar Ceoran ca 5-6 gånger så mycket yta per timme!

Hur fungerar Ceora tekniskt?

Ceora använder Husqvarna EPOS (Exact Positioning Operating System) som är ett GPS baserat system. Med hjälp av GPS-satelliter och en referensstation tillåter Epos robotgräsklipparen att navigera och hålla sig inom de angivna virtuella gränserna. Tack vare Epos referensstation kommer robotgräsklipparen ner till cm-precition då GPS i sig självt är inte exakt nog.

Tack vare sin trådfria uppbyggnad så kan man med hjälp av Automower appen i mobiltelefonen ställa in var gränserna går och man kan även marke områden där klipparen inte får köra, dessa kan vara permanenta eller temporära. Den är också väldigt flexibel i sin schemaläggning så du kan välja att klippa olika områden olika tider på dygnet och även i olika klipphöjder (mellan 20-70mm för Razor 43M klippaggregatet).

Ytterligare en styrka för Ceora plattformen är att den är modulär och kommer således framöver kunna utrustas med mer än bara ett klippaggregat, det kanske inte längre kan klassas som en robotgräsklippare utan en robotredskapsbärare istället.

Vi är en av få leverantörer som fått nöjet att redan ha sålt och installerat en Ceora! Vill du veta mer så är du välkommen att kontakta oss!

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post