Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Våra bästa tips för rengöring av motorsåg

En motorsåg lever ett hårt liv och får jobba hårt i smutsiga och dammiga miljöer. Oavsett väderlek och temperatur ska den bara fungera. Men även en motorsåg behöver lite kärlek ibland.

Det krävs inte mycket, det kan faktiskt räcka långt med att rengöra sin motorsåg och hålla den ren och fri från sågspån och damm.

Det viktigaste av allt är att hålla rent runt förgasaren och luftfiltret. Gör man inget annat så kan man i alla fall se till att avlägsna damm och sågspån, säger Lars Strandell, instruktör och produktspecialist på Husqvarna. Man kan använda en borste eller blåsa rent med tryckluft. Att hålla rent där minskar risken för smuts i förgasaren och därmed behovet av att öppna och rengöra. I förlängningen minskar också risken för trassel och oplanerade stillestånd. 

–Den som är lite teknisk klarar absolut av att rengöra förgasaren själv, men många föredrar att lämna in för att få det gjort av proffs. Och är man bara noga med att göra rent sågen varje gång man har använt motorsågen så dröjer det länge innan förgasaren behöver göras ren, säger Lars Strandell.
 

Air Injection rensar luften

På moderna sågar finns något som kallas Air Injection, ett för-reningssystem som effektivt renar luften innan den når motorn. Den inkommande luften centrifugeras, vilket avlägsnar det mesta av damm och partiklar så att filtret hålls fräscht. Det gör i sin tur att sågen kan gå mycket längre utan att filtret behöver rengöras.

–Det gör att man sällan behöver rengöra förgasaren och att serviceintervallen blir långa. För den som använder sin såg professionellt är ju a och o att undvika stillestånd. En motorsåg som står still kan snabbt orsaka stora kostnader. Och även om man inte använder sågen professionellt är det ju irriterande, och onödigt, att ha en såg som inte går, avslutar Lars.

3 tips för att rengöra din motorsåg:

–Ta för vana att göra rent den efter varje användning

–Använd en borste eller blås rent med tryckluft

–Viktigast är att hålla rent runt förgasaren och luftfiltret

Du kan även serva din motorsåg hos oss på Lättviktsmotor. Då säkerställer du att maskinen fungerar optimalt och har maximal drifttid. 

 

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post