Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Vårda sommarens gräsmatta

Det här är bra att tänka på under de varma sommarveckorna

Här är några praktiska tips för att vårda din gräsmatta på sommaren och se till att den frodas och mår bra under de varma dagarna.

Regelbunden klippning är viktig

För att hålla din gräsmatta frisk och undvika ojämnheter och överväxt är det viktigt att klippa den regelbundet under sommaren. För att underlätta kan du använda en robotgräsklippare som håller gräset i perfekt trim hela tiden. Glöm inte att även ta hand om gräsmattans kanter med en batteridriven kantklippare eller trådtrimmer.

Justera klipphöjden vid torrt väder

Om det är en lång period av torka är det bäst att anpassa klipphöjden på gräsklipparen. Klipp gräset något högre så att det kan behålla mer fukt. En robotgräsklippare som Husqvarna Automower® har en Vädertimer-funktion som anpassar klippningen efter väderförhållanden och tillväxtförhållanden.

Håll knivarna vassa

Kontrollera att gräsklipparens knivar är skarpa när du är halvvägs genom sommaren. Slöa knivar kan slita eller dra upp gräset istället för att klippa det, vilket kan skada gräsmattans hälsa. Byt ut knivarna regelbundet för att få bästa klippresultat. För åkgräsklippare och handgräsklippare bör knivarna slipas eller bytas ut vid slitage, och vi rekommenderar att du anlitar oss för att sköta detta.

Använd en mulchinggräsklippare eller robotgräsklippare

För att undvika att behöva packa upp gräset i säckar kan du använda en mulchinggräsklippare eller en robotgräsklippare. Dessa klippare lämnar små gräsklipp på gräsmattan som snabbt bryts ner och tillför näringsämnen till jorden. Detta fungerar som naturligt gödningsmedel och gör gräsmattan tjockare och grönare.

Gödsla för att minska ogräs

Ta bort ogräs efter behov under sommaren eller låt en robotgräsklippare sköta det åt dig. En robotgräsklippare kan dölja ogräset när det dyker upp och förhindra att det sprider frön genom att hålla det kort. För att minska förekomsten av ogräs kan du också gödsla gräsmattan upp till fyra gånger om året med ett naturligt gödningsmedel som passar dina regionala förhållanden. Det främjar önskvärd tillväxt och ger gräset mindre "utrymme" att växa på.

Vattna med omtanke

Ge gräset en djup vattning när det behövs, men undvik att övervattna. Överdriven bevattning förhindrar att gräset utvecklar ett starkt rotsystem och kan leda till svampangrepp. Innan du tar fram vattenslangen, kontrollera alltid väderprognosen för att se om det är nödvändigt att vattna. Du kan också använda sensorer eller fuktavläsare för att bestämma när gräsmattan behöver vatten.

Genom att följa dessa enkla tips kan du hålla din sommargräsmatta frisk och frodig under hela säsongen. Kom ihåg att anpassa vården efter dina specifika förhållanden och njut av en vacker trädgård under de varma sommardagarna!

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post