Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Vilken häcksax passar mig?

Att välja rätt häcksax som uppfyller ens behov är inte alltid lätt. Här berättar vi därför om vilka olika modeller du kan välja på, och hur du ska tänka när du införskaffar dig en ny modell! 

Manuell häcksax: 

Om du har en mindre häck med svåråtkomliga områden så är en manuell häcksax ett bra alternativ! Du kan också klippa med bra precition vilket är uppskattat vid lite mera känsliga växter. 

Fördelar med manuella häcksaxsar är att de är tysta, billiga, lätta att använda och ger dig möjlighet att komma åt på svåråtkomliga ställen. Tänk dock på att de inte passar sig för större häckar, då det kan bli ett väldigt slitsamt arbete. 

Batteridrivna häcksaxar: 

Om du har en normalstor villaträdgård så är en batteridriven häcksax ett toppenbra alternativ. Batteridriften gör att du slipper hålla koll på elsladden och behöver inte ha ett eluttag tillgängligt. 

Fördelar med en batteridriven häcksax är därför att den är ganska tyst och lätt, sladdlös och givetvis miljövälig. Tänk dock på att den begränsade batteritiden gör att du inte kan ge dig på alltför stora arbeten och att den inte alltid är lika kraftfull. 

Bensindriven häcksax:

Är du ute efter en kraftfull häcksax så är bensindrivet rätt val för dig! Du slipper också ha tillgång till eluttag vilket kan vara begräsat för arbete på landet. Även om du kanske behöver tanka under arbetets gång så kan en bensindriven häcksax hantera riktigt stora häckar med grövre grenar. 

Fördelar med bensindrivna häcksaxar är därmed att de har en lång driftstid, är kraftfulla och du slipper hålla koll på elsladdar och laddning av batterier. Generella nackdelar med bensindrivet är att de är tunga, släpper ut avgaser, stör grannar och kräver lite mer underhåll. Husqvarna har dock idag tagit fram modeller som är tillräckligt tysta för att bevara grannfriden och är utrustade med Easy Start vilket gör att de går igång direkt utan slit från din sida. Med en vikt på under fem kilo är de lätta nog för att du ska orka hela häcken igenom.

Elektrisk häcksax:

Generellt sett så är en elektrisk häcksax mer kraftfull än en batteridriven. De är tysta, lätta, släpper aldrig ut avgaser och behöver inte tankas. En elektrisk häcksax är idag tillräckligt stark för att även hantera tjockare grenar. Elsladden gör att du aldrig behöver tänka på tankning eller laddning av batteri. Däremot behöver du hålla koll på sladden! En olycka sker lätt och du riskerar att klippa av sladden om du har otur. Även den elektriska häcksaxen är tystgående och ett miljövänligare alternativ än den bensindrivna. Tänk dock på att du alltid är beroende av eluttag och kan behöva använda dig av förlängningskablar för att kunna genomföra ditt arbete. 

För höga häckar: 

En teleskophäcksax (eller stånghäcksax) förenklar ditt arbete med höga häckar. Du når att klippa häcken högst upp utan att behöva balansera på en stege samtidigt. Du kan enkelt anpassa längden på häcksaxen efter hur hög häcken ska vara och luta skärhuvudet så du enkelt kommer åt det som skall klippas. I utbudet av stånghäcksaxar hittar du både batteridrivna, elektriska och bensindrivna varianter. 

Du behöver också fundera på målet med klippningen- ska häcken vara klippt med raka linjer eller vill du ha den mjukt rundad? Om du vill ha raka linjer så ska du alltid välja ett enkelsidigt blad medan du ska sikta på en rundare häck så väljer du dubbelsidigt. 

Är du osäker på vilken modell du ska välja så är du alltid välkommen att kontakta oss! Se vårt utbud av häcksaxar här! 

 

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post