Sökresultat Stäng

Söker...

Hittade 0 produkter och 0 kategorier.

Tyvärr blev det inga sökträffar

Prova att ändra din sökning för att hitta det du söker. Du kan alltid kontakta oss om du behöver hjälp!


Kontakta oss så hjälper vi dig!

Hittade kategorier

Hittade produkter

Vilket elverk ska jag välja?

När du köpa ett elverk finns det en många viktiga parametrar att ta hänsyn till. Därför kommer här en liten guide som förhoppningsvis hjälper dig att hitta rätt elverk för dina behov.

Välja rätt watt

Alla elverk levererar en viss Watt och det är den som ofta nämns när man pratar om storleken på ett elverk. Du behöver därför ta reda på vilken effekt du faktiskt behöver. Generellt ska du tänka att elverket bör ge ca 10-20% mer än ditt behov. Se därför över vilken watt-mängd dina elektroniska produkter förbrukar. Dessa är alltid märkta med det. Generellt stämmer märkningen håll koll på undantaget - induktiva laster. Detta är produkter som har någon typ av elmotor eller enkelt uttryckt innehåller mycket metall. Kylskåp, kompressorer, mikrovågsugn, AC och andra något större maskiner är exempel på produkter med induktiv last. Sådana här maskiner drar mycket mer watt i startfasen, så kallad toppeffekt eller startström, än vad deras märkdata säger. De kan dra dubbel mängd effekt i startögonblicket. Men det kan vara upp till fyra-fem gånger så stor som den kontinuerliga effekten. Ett elverk levererar ofta en startström eller toppeffekt och en något lägre kontinuerlig effekt. Detta tillåter elverket att starta upp produkter som drar mer i startström. När du tagit reda på vad de produkter du vill driva drar i startström och kontinuerlig ström mätt i watt kan du enkelt läsa dig till vilken modell du behöver. Gäller det flera produkter som ska drivas samtidigt så lägger du ihop deras effekt och använder den summan för att hitta en passande modell. 

Välj ett elverk baserat på dina behov

Elverken idag kommer i en mängd olika storlekar och styrkor. Du kan använda dem i både hem och garage, verkstäder, industri och på byggarbetsplatser. Vad ska elverket användas till? Är det en eller flera maskiner som ska drivas av elverket? Behöver du kunna flytta på det eller ska det alltid stå på samma ställe? Ska du använda elverket som reservkraft?

Ett elverk som ska fungera som reservkraft i hemmet kräver andra funktioner än ett mobilt elverk för att driva maskiner på landet eller elektronik på båten.

Ska jag välja ett inverter-elverk eller ett klassiskt elverk?

Inverter-elverk är oftast mindre, lättare och tystare än klassiska elverk - men är också dyrare. De är att föredra ett inverter-elverk om du är osäker på om den elektronik du kopplar in kan gå sönder pga fel typ av el.

Ett klassiskt elverk passar dig som vill driva utrustning som du vet att inte kräver ren sinus, exempelvis verktyg och utrustning som traditionellt används i garage och verkstad. Klassiska elverk är generellt billigare men tyvärr låter de mer. Tänk också på att du inte kan använda ett klassiskt elverk för alla typer av utrustning.

Mobilt elverk för ett flexibelt arbete

Om du arbetar med eldrivna maskiner och verktyg på olika arbetsplatser där det inte alltid finns tillgång till el är ett mobilt elverk ett bra alternativ. För att driva maskiner och utrustning från garage och verkstad är ett traditionellt elverk med öppna ramar ett bra val. Tyvärr låter det en hel del, men det är ett stabilt alternativ som är billigast sett till effekt. Därför är ett mobilt elverk det vanligaste valet bland hantverkare, entreprenadfirmor och byggarbetare i behov av mobil elkraft.

Ett mobilt elverk ger dig snabbt och enkelt tillgång till el oavsett om du är ute med båten, på camping med husbilen eller husvagnen, eller om du har ett fritidshus utan indragen el.

Om du vill ha el för att driva tv-apparater och datorer eller ska använda känsliga mätinstrument behöver du ett inverterelverk, som klarar av att driva känslig elektronik. Dessa är oftast mindre och tystare än traditionella elverk, så de är ett bra alternativ för dig som behöver ett mobilt elverk för fritid och resor.

Reservkraft när du behöver hemma

Fler och fler personer väljer att investera i ett reservelverk för hemmet. Det är en bra backup vid strömavbrott och störningar på elnätet. Tänk på att välja ett reservkraftsaggregat som är utrustat med tillräckligt hög kapacitet för att kunna driva alla elektriska apparater som du vill kunna driva samtidigt i hemmet under ett elavbrott. Elverk för reservkraft är oftast dieseldrivna då de är störst och kan leverera all kraft som behövs vid ett strömavbrott.

För att läsa mer om vilka elverk vi har i vårt sortiment så rekommenderar vi varmt att du spanar in vår produktsida med entreprenadmaskiner. 

Om du har frågor gällande beställning, lagerstatus eller vill ha hjälp att ta fram ett elverk som uppfyller dina behov så kan du enkelt kontakta oss via vårt kontaktformulär. 

 

 

Logga in

Användarnamn

Lösenord

Glömt lösenord

Om du glömt ditt lösenord så kan du här skicka efter ett nytt. Fyll bara i formuläret nedan.

Ange din e-postadress nedan

Tidigare kund

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i ditt kundnummer & e-post nedan, för att få lösenordet skickat till dig.

Kundnummer

E-post

Registrering - Steg 1

Användaruppgifter

* Obligatoriska fält

E-post*

Lösenord*

Bekräfta lösenord *

Registrering - Steg 2

Kunduppgifter

* Obligatoriska fält

Förnamn *

Efternamn *

Person/org-nummer (yyyymmdd-nnnn) *

Telefonnummer vid teleavisering *

Adress *

Postnummer *

Ort *

Land *

Villkor *

Varukorg
Bild Benämning Antal Pris

Koppla kundnummer - Steg 1

När du fyllt i ditt kundnummer och klickat på koppla så kommer det skickas en kod till den e-post eller mobiltelefon som är kopplad till kundnumret, koden fyller du sedan i här och klickar på koppla.

Kundnummer

Skicka kundnummer

Om du är kund sedan tidigare så kan du fylla i e-post eller telefonnummer nedan, för att få kundnumrena skickade till tillhörande e-post eller telefonnummer.

Telefonnummer

E-post